Novosti

U današnje vrijeme često slušamo o pojmu mrežne instalacije, a vrlo mali broj ljudi zna koliko je to kompleksan pojam.

U prvo vrijeme kada se pojavio ovaj termin, smatralo se da je riječ o povezivanju računara u jedan sistem. To mišljenje, iako u startu tačno davno je prevaziđeno. Danas se putem mrežne instalacije u jedan sistem povezuje čitav niz komponenti u jedan sistem, koji se svakodnevno dograđuje. Pored komponenti koje tradicionalno dolaze iz IT sektora, danas se u jedan sistem integrišu pomoću mrežnih instalacija i komponente koje dolaze iz Security sektora (alarmi, vatro – dojava, video – nadzor…). Kod smart home instalacija u jedan sistem se povezuje čitav niz komponenti, koje tradicionalno dolaze iz sektora bijele tehnike. Sve ovo nam govori da su mrežne instalacije na najrazličitije načine vezane za naš svakodnevni život, te je on danas nezamisliv bez mrežnih instalacija i mrežne opreme.

Network d.o.o. Sarajevo bavi se distribucijom svih vrsta mrežne opreme od davne 2005. godine. U svojoj ponudi imamo sveobuhvatnu ponudu pasivne i aktivne mrežne opreme. Skoro da ne postoji pozicija u našoj ponudi da za nju ne nudimo opremu od više proizvođača. Sve to nam omogućava da svakom kupcu možemo ponuditi opremu koja cijenovno i tehnički odgovara njegovim potrebama. U svojoj ponudi za ove vrste opreme najviše se oslanjamo na proizvođače : Digitus, Digitus Professional, Legrand, Inform, Mutlusan Electric, 3D-Link, Yealink, Cablel, General Cable, HCS, ZTT, D-Link, Ubiquity, i sa čitavim nizom drugih proizvođača sa kojim upotpunjujemo našu ponudu.

Možemo se pohvaliti da su najveći mrežni sistemi u Bosni i Hercegovini projektovani i završeni sa opremom iz naše distributivne ponude. Referntna lista objekata koji su rađeni sa našom opremom pokazuju kvalitet sa jedne strane, i veliku raznovrsnost naše ponude sa druge strane. Sve to je omogućilo da kvalitetno odgovorimo na najrazličitije upite naših kupaca.

Related Posts